26 april 2017

Transport naar Gent

Transport luchthaven –> Gent

Transportkosten van en naar stations en luchthaven zit niet in de deelnameprijs inbegrepen. Niettegenstaande kan u op deze pagina alle informatie terugvinden over de verschillende mogelijkheden om Gent te bereiken vanaf de luchthaven. Indien u hulp wenst van de organisatie om uw vervoer te regelen, staan wij uiteraard klaar om u te helpen.

Zes luchthavens

België heeft 6 luchthavens. Die luchthavens zijn gelegen in: Zaventem, Charleroi, Luik, Oostende, Antwerpen en Wevelgem.

Brussels Airport, opgericht in 1940, in de grootste en meeste belangrijke luchthaven in België. Ongeveer 17-21 miljoen reizigers checken jaarlijks in op Brussels Airport.  56 verschillende airlines vliegen vanuit Brussels Airport en vliegen naar meer dan 70 verschillende landen verspreid over de hele wereld.

50 km ten zuiden van Brussel ligt de luchthaven van Charleroi, ook wel de Gosselies Airport genaamd. De geringe omvang en centrale ligging maken dat deze luchthaven een interessante bestemming is voor low-fare airlines. Hieronder leggen we kort uit hoe u van de luchthaven naar Gent geraakt:

Train

Gent telt 2 belagrijke treinstations: Gent Sint-Pieters en Gent Dampoort. Gent Sint-Pieters is gebouwd in 1912, ten zuiden van het oude stadscentrum. Het station telt 6 platformen en 12 sporen. Met zijn 56.000 reizigers per dag is Gent Sint-Pieters het belangrijkste station van Gent en zelfs een van de belangrijkste stations van ons land. Gent Dampoort is het tweede belangrijkste station in Gent. Het station is gebouwd in 1972 en is net buiten de stad gelegen. Desalniettemin is het stadscentrum makkelijk bereikbaar vanaf Gent Dampoort.

De makkelijkste weg van Brussels Airport naar Gent is met de trein. Iedere 30 min. rijdt er een trein tussen Gent Sint-Pieters en Brussels Airport.

Andere interessante verbindingen zijn:

 • Antwerpen Berchem naar Gent Sint-Pieters
 • Oostende naar Gent Sint-Pieters
 • Brussel Zuid naar Gent Sint-Pieters

Prijzen variëren tussen de €11,50 voor -26 jarigen tot €15,80 voor +26 jarigen.

Raadpleeg de dienstregeling via de volgende link: http://www.belgianrail.be/en/Default.aspx

Bus

Indien u een bus wilt huren om uw team/ bedrijf naar Gent te vervoeren, zijn hier enkele mogelijke maatschappijen:

Indien u in Antwerpen, Oostende, Charleroi of Luik land, moet u een bus nemen alvorens u een (al dan niet rechtstreekse) trein kan nemen naar Gent:

 • Antwerp International Airport naar Station Antwerpen -Berchem: bus 51, 52, 53 (De Lijn)
 • Charleroi Airport naar Station Charleroi-Zuid: lokale luchthaven bus
 • Oostende-Brugge International Aiport naar Station Oostende:  bus 6 (De Lijn)
 • Liège Airport naar Station Luik: bus 53, 57 (TEC)

Charleroi Airport heeft ook een eigen shuttle service tussen de luchthaven en Gent Sint-Pieters:

Voor meer informatie kan u een van volgende links raadplegen:

 Taxi

Indien u liever geen trein neemt, kan u steeds een taxi nemen. Prijzen variëren tussen de €65 en €120. Aarzel niet te lang om een taxi te boeken indien u zeker wilt zijn van uw transport. Wij hebben reeds enkele potentiële firma’s voor u op een rijtje gezet:

 • Luchthavenvervoer Kevin (+32 (0) 478/276.320)
 • PDR Driver Services (+32 (0) 477/497.879)
 • Taxi Driver Brussel (+32 (0) 479/349.349)
 • Kristalbad: (+32 (0) 475/292.084)